“Verdák” játékokat ajándékoztunk egy óvodának

Sosem éltem jó körülmények között. Az édesapám korán meghalt, anyukám pedig évekig egyedül nevelt engem és a tesómat. Később újra férjhez ment és elvált… De szerencsére ezekből a viharokból én azért nagyon kevésre emlékszem. Ezt pedig a családunk egyik barátjának köszönhetem.

Anyukám, hogy egy kis pénzt teremtsen elő, a házunk alagsorát kiadta egy autószerelő ismerősének édesapám halála után. A fiatal mester sokat dolgozott nálunk, anyu pedig mindig számíthatott rá, ha valami baj volt. Egy idő után mi is összebarátkoztunk, és ő rengeteg érdekes dolgot tanított nekem. Neki köszönhetem, hogy autó rajongó lettem. Az első Mercedesemet is együtt választottuk. Öreg volt, ütött-kopott, de nagyon szerettem.

Autós találkozó a jótékonyság jegyében

Amióta megvan a jogosítványom és sikerült autót vennem, szívesen jártam autós-motoros találkozókra. Egy idő után rám maradt a szervezés is, hiszen én mindenkit nagyon jól ismertem. Ezek a rendezvények – ellentétben azzal, amit sokan hisznek, nem hoznak túl sok hasznot a konyhára. Nem a profit miatt dolgozunk, csak egy-egy olyan fesztivál van, amelyiket nem a lelkesedés tart össze.

Mivel nagyon becsülöm az autómat és azt, hogy van lehetőségem arra, hogy ne csak a munkámhoz használjam, úgy érzem, hogy vissza kell adnom valamit az életnek, a barátomnak, aki segített a nehéz helyzetben. Tudom, hogy ő személyesen már semmit nem fogadna-e tőlem, ezért azt teszem, amit ő is tett régen. Igyekszem a gyerekeket támogatni.

Sokszor megyünk el olyan óvodákba, vagy gyerekkórházakba, hogy egykis élményt vigyünk a gyerekeknek. Aztán legutóbb kitaláltam egy új ötletet is. Gyűjtést szerveztünk a kicsiknek.

Verdák játékok az ovinak

A múltkor egy kis faluban kirándultam, és a helyi ovisok megcsodálták az autómat. Szeretek ilyenkor megállni, akkor sem tettem másként. Az óvónők is nagyon örültek nekem. A gyerekek közül sajnos sokan akkora szegénységben éltek, hogy nem is igazán hagyták el a falut. Nekik hatalmas élmény, ha valaki, akit még nem ismernek, beszélget velük és szeretettel fordul feléjük.

Azonnal tudtam, hogy cselekednem kell… A falu, bár távol fekszik a fővárostól, nagyon könnyen megközelíthető, van is egy vendégháza, amelyik bár nem a legmodernebb, de pont alkalmas egy kisebb rendezvény lebonyolítására. Nem volt más hátra, amikor hazaértem, már el is kezdtem szervezni a következő autós találkozónkat.

A gyerekeknek is meglepetéssel készültünk. Találtam egy játék webáruházat az interneten. Néhányan összeálltunk, és jó alaposan bevásároltunk mindenféle érdekes holmiból. Nekem természetesen a Verdák játékok voltak a kedvenceim.

Megérte!

A kezdeményezést mindenki imádta! A gyerekek örömmel csatlakoztak hozzánk, nézegették az autókat, sokat beszélgettünk. Voltak félelmeim a helyszínnel kapcsolatban. De azt hiszem, amikor látták, hogy nem magamutogatásból érkeztünk a településre, hamar kialakult a tisztelet és a bizalom közöttünk, és a falusiak között.

A játékgyűjtés is nagyon jól sikerült! Jó ötlet volt a webáruházat választani: mindenféle korosztálynak, lányoknak, fiúknak is tudtunk játékokat rendelni. Az óvodának kreatív játékokat és fejlesztő eszközöket vásároltunk, a többiek pedig a koruknak megfelelő eszközöket kaptak. Nagy könnyebbség volt, hogy 20 ezer forint felett (ezt bőven túlszárnyaltuk…) az áruházból ingyen házhoz szállítják a termékeket. Nekünk ez sok kapkodás, szervezkedés közben nagyon jól jött…

Ismétlünk még!

Természetesen a gyerekek öröme volt számomra a legfontosabb, de azért azt is nagyon megható volt látni, hogy az autós kollégák és a kicsik között is kialakult egy szeretetteljes kapcsolat. Tudok olyan barátról, aki azóta is vissza-vissza járt a faluba és néhány üzletfeleket visz a panzióba, ahol a találkozót tartottuk.

Hálás vagyok a webáruháznak is, nem csak az akciós házhozszállítás miatt, hanem azért is, mert nagyon szépen, áttekinthetően vannak rendezve a játékok, így azok is könnyen tudtak választani, akiknek nincsen gyerekük vagy már nem ismerik annyira a játék piacot.

Biztos, hogy fogok még ilyen akciót szervezni. Jó látni, hogy ha felvonulunk a kocsikkal, akkor egy picit megváltozik ezeknek a falvaknak a hangulata, mindenki egy kicsit vidámabb lesz. Szerintem ez az igazi öröm… Ha a hobbinkon, a szerencsénken keresztül mi is adhatunk valamit.