Ház vásárlás, cserépkályha vagy garázs

Nagy dilemma előtt áll a barátnőm. Vetek egy helyes kis házit, amiben van egy csodálatos cserépkályha, ami a ház fűtésében segít. Nem ez az egy lehetőségük van, de ez egy igen hasznos dolog, és azt gondolom, ha már be is van építve, akkor nem szabad elbontani.

A ház vásárlás

Régi álmuk volt, hogy vegyenek egy házat végre vidéken. Anna mindig is oda volt a kertért, és az állatokért, de Karcsi ezt tudta is. Azt is, ha kiköltöznek, nem lesz menekvés, és kész állat farm lesz majd náluk.

Sokára találták meg a megfelelő házat. Idejük volt bőven, kapkodni sem kellett, hiszen volt hol lakniuk. Minden úgy indult, hogy amikor ők össze jöttek, Anna már nem épp fiatal volt, 32 múlt, Karcsi pedig 36. Nem mondanám, hogy családalapítási vágyuk volt, de tudták, hogy nem fiatalok, és ha akarnak valamit egymástól, akkor azt feltétlenül tisztázni kell mihamarabb. Jó tudom én, hogy ezt nem lehet sürgetni, de ennyi idősen azt gondolom már éveket sem tölthetnek együtt, hogy lépésre szánják magukat.

Sokat nem is teketóriáztak, mert fél év múlva már mind a ketten a lakásukat hirdettek, és úgy döntöttek, hogy közösen néznek új otthont. Karcsinak jól menő állása volt, így nem volt akadály az, hogy házat vásároljanak, mert még a cég is segített neki. Ha jól emlékszem azt mesélte hogy még a főiskola után került oda, és megbecsülik, mert kitartott mindig a cég mellett. Hiába ajánlottak jobb állást, soha nem fogadta el, mindig azt mondta, hogy neki ez megfelel, és majd szépen menetel felfelé. Így is lett, mert ma már elég jó pozícióban van, és azt tudom, hogy a cég adott neki hitelt a fennmaradó összegre a házban.

A megfelelő ingatlan

Elsőre a városban nézelődtek, aztán rájöttek, hogy az nekik nem lesz megfelelő. Hogy miért? Hát amint említettem fentebb, Anna álma miatt. Neki mindig is az volt a vágya, hogy otthon legyen egy kis gazdasága. Persze erre egyedül nem volt képes, hiszen vagy dolgozik, és fenntartja magát, vagy belevég a gazdaságba, ami nem kis költség. Karcsiban azt gondolom megfelelő társra lelt ez ügyben, mert mindenben támogatja. Sőt még azt is mondta neki, hogy keres ő annyit, hogy megéljenek, a kölcsönt is vissza fizessék, vágjon bele nyugodtan, és hagyja ott a munkáját. Abba persze nem akart belemenni, abban maradtak, hogy majd szép lassan kiforrja magát.still-life-379858_640

Elsőre a megfelelő házat, telket kellett megtalálni, ami minderre alkalmas lehet. Hiszen ha valaki állatokat akar tartani, arra hely is kell, nem elég csak egy 1000 m2 telek. Sok felé nézelődtek, az internetet is böngészték a megfelelő oldal miatt. Igaz a házat nem ott találták meg, de ehhez hasonló oldalakat találtak, ahol sok ötletet kaptak ami a jövőt illeti.

Meg is találták talán 2 hónap alatt a megfelelő helyet, egy falu szélén lévő tanyát, ha jól emlékszem talán majd 3400 m2 körüli telekkel. Azért azt gondolom, az már elég szép, és lehet is vele mit kezdeni.

A berendezés

Persze volt amit meg kellett csináltatni, felújítani, vagy renoválni, de igen kedvező áron vették meg, így volt rá lehetőség. Egy kisebb nézet eltérést keltett, hogy a házban lévő cserépkályha nem épen jó helyen van a bővítés miatt. Ha átalakításra kerülne a sor, akkor a garázst fűtené fele, amit azért felesleges, vagy nem feltétlenül egy cserépkályhával oldanánk meg. Anna feltétlenül meg akarta tartani. Végül abban maradtak, hogy keresnek egy szakértőt, aki átépíti nekik sőt mg helyes kis ülőkét is alakít ki köré.

Félúton tart a felújítás, még sok idő mire minden készen lesz, de azt gondolom igazán szép kis otthont varázsolnak majd belőle.