Hajnali telefonhívás…angol nyelvtanfolyamok

Már nagyon vártam, hogy hétvége legyen. Hogy miért? Mert egyedül ekkor van lehetőségünk arra, hogy aludjunk, és kicsit lustálkodjunk. Ti szoktatok lazítani a hétvégén? Mit szoktatok csinálni?

A rohanó hétköznapok

Szerintem sokan járunk abban a cipőben, hogy a hétköznapok igen csak kapkodósak, és sok a tenni való. Akkor sem volt ez sokkal könnyebb, amikor még csak ketten voltunk, hiszen akkor még többet dolgoztunk azért, hogy mindenünk meglegyen, és a hőn áhított házat megvásárolhassuk. Aztán ahogy a gyerekek jöttek, úgy sokasodtak a feladatok is. Azért azt mondom, hogy szerencsések vagyunk, mert a párom szülei is, és az én szüleim is sokat segítettek a gyerekek mellett. Lehet, hogy sokan megvetnek majd érte, de nem voltam 3 évig otthon, hanem csak egyet, a többiben a család segített,brothers-457234_640 mert vissza kellett mennem dolgozni. Nehéz döntés volt, de tudtam, hogy jó helyen van a lányunk. Aztán a lányunk után még született két gyermekünk, így lettünk 5 tagú család. Ha valakinek van ekkora csal��dja még, akkor tudja, hogy ez mit jelent.

Mára már ketten iskolások, és egyikük óvodás. Ami azt jelenti, hogy két felé kell mindjárt szakadni, ami sok esetben nem könnyű. De ahol két gyerek van, ott sem könnyebb a helyzet, mert valahogyan annyira szerencsésen tudják összerakni a szülőiket, hogy tuti, hogy egy időpontban kellene több helyen lenni.

A reggeli kapkodások

Már este kikészítek mindenkinek mindent. Megbeszéljük, hogy ki mit vesz fel, így reggel ezzel már legalább nem megy az idő. Persze a lányok sokszor próbálnak válogatni, hogy mégsem ezt vagy azt akarják felvenni.

A szendvicseket már este megcsinálom, hogy ezzel ne menjen az idő, csak kávét, és teát kell készíteni. A gyerekek esznek pár falatot, és már itthon sem vagyunk. Van hogy egyikünk viszi a gyerekeket, de olyan is, hogy osztozkodunk rajtuk, ha mondjuk késésben vagyunk.

A délután sem sokkal könnyebb, hiszen össze kell őket szedni mindenkit a megfelelő helyről, és a megfelelő helyre el is juttatni.

A munkahelyi elvárások

Évek óta ugyan annál a cégnél dolgozom. Az elvárások persze mindenkivel szembe megvannak. Kész bolondok háza van nálunk, mert mindenki az angol nyelvtanfolyamokkal van elfoglalva. A cég be szeretne pár embert íratni nyelvtanfolyamra. Össze kell állítani egy megfelelő létszámot, és tájékoztatást tartani…

Ez mellett igen nehéz egy családot is irányítani. Olyanok vagyunk sok esetben azt gondolom, mint egy logisztikai központ. Mindig tudni kell pontosan, hogy kinek mi van, és mikor. A hét elején minden be van tervezve, és nem változhat semmi sem.

Ezek után azt gondolom senki nem csodálkozik, ha várjuk a hétvégét, hogy végre alhasunk. Na de senki ne képzelje, hogy minden hétvégén így van ez, és tudunk aludni. Hol egy telefonhívás, hol pedig egy munkamegbeszélés jön közbe, ami miatt nem lehet sokáig pihenni. El sem tudom mondani, hogy mennyire szeretnék már egy jót aludni, és kipihenni magamat.