Egy régi jó barát

Sok barátot szereztem így a Magyarországi Mercedes Benz Barátok klubján keresztül. Kedves egy közösség, mindig oda lehet menni valakihez ismerkedni, beszélgetni. Érdekes embereket lehet megismerni a klubon keresztül.

Egyik nap összefutottam Petrával, akit így ismertem meg. Őt nagyon érdekli a spiritualitás, és a buddhizmus mint életfilozófia. Sokat mesélt már nekem erről a dologról, és én mindig érdeklődve hallgattam. Ő egyébkét eléggé tudja ezeket a dolgokat, mert jógaoktató és és ilyen mindenféle szertartásokat is végez.

Most elmesélte, hogy belekezdett a hangtálas gyógyításba. Tibeti hangtálakat használ, amik olyanok mint egy álló harang. Egy fa bottal kell megkondítani őket, és akkor az általuk képzett speciális hang rezonál a csakrák rezgéseire, ezzel harmonizálja őket. Ez a gyógyítási mód testre és lélekre egyaránt hasznos.

Elkezdtem kérdezgetni hangtál árakról. Hiszen egy ilyen vállalkozáshoz több tál kell, és kíváncsi voltam, mennyibe is kerülhet az egész. Elmondta, hogy ez függ a hangtál típusától. Mert vannak géppel készített tálak, amelyek olcsóbbak, hiszen gyorsabban előállíthatók. És vannak kézzel készült tálak, amiket évezredes hagyományok alapján kovácsoltak. Ezek nyilván drágábbak. Aztán függ még a mérettől, hiszen a tálak hangja függ a mérettől, és az így kapott különbözőm rezgések különböző csakrákra harmonizálnak. És persze vannak díszített tálak is, amik vallási mintákkal vannak díszítve. Ez megint dob az áron egy kicsit.

Egyébként a hangtál árak nem olyan drágák. Mármint a többi vallási ereklyéhez képest inkább közép árkategóriában van. És Magyarországon is könnyen beszerezhetőek. Van egy jó kis oldal, ahol mindenféle nepáli termékeket árulnak, és ott hatalmas választékban lehet megtalálni a számunkra tökéletes tálat. Az itt található termékek, nem csak a tálak hanem minden egyéb is, meg van áldva tibeti szerzetesek által.

Aztán áttérünk annak a megtárgyalására, mi is az a hangtál. Ezek a tálak 7 fémből készülnek, aranyból, ezüstből, rézből, vasból, ónból, higanyból és ólomból. Ezek különböző égitesteket szimbolizálnak, a Napot, a Holdat, a Vénuszt, a Marsot, a Jupitert, a Merkúrt és a Szaturnuszt. Tehát a tálakkal az egész univerzumhoz közel kerülhetünk.

A tálak használata csökkenti a stresszt, harmonizálja a hangulatot és a viselkedést. Csakra gyógyításon kívül még hangszerként, és feng shui célokra is használható. Mert a tál hangja és megjelenése hatalmas energiát kölcsönöz otthonunknak. Ezek a tisztító és gyógyító energiák nem csak a környezetünknek tesznek jót, hanem nekünk is. Hiszen nem csak a használata vált ki pozitív hatást, hanem alakja és szépsége is.

Továbbá meditálásban is sokat segít, mert a hangtálon való játék koncentrálásra és kitartásra tanít. Megmutatja nekünk a gyakorláson keresztül, hogy nem csak a célt lehet élvezni, hanem az utazást is. Az ismétlődő monoton hangok elmélyítik a tudatállapotunkat, és segítenek ellazulni, befelé, saját magunka figyelni.

A tálakon való játékot tanulni kell, pont mint minden hangszernél, a gyakorlás nagyon sokat számít. Ugyanakkor, a tál hangja változik a használó lelki állapotától és energia szintjétől függően. És ha megtanuljuk meghallani a tál üzenetét, fontos leckéket és útmutatást kaphatunk az életünkre nézve.

Megint sok minden új dolgot megtudtam a beszélgetésünkből, aminek nagyon örültem. Jó hogy megismerhettem Petrát a klubon keresztül, hiszen remek tanácsaival sokat segít az életemben, és mindig mesél valamilyen érdekes újdonságot. Megjegyeztem magamnak, hogy ha majd legközelebb összefutunk, el ne felejtsem megkérdezni, hogy alakul a csakra gyógyítás üzlete, és hogy esetleg engem is vállalna-e egy kis baráti kedvezménnyel.