Egy jó tea, és az ausztriai munkavállalás

Nagyon szeretem a teákat. Minden félét, legyen az gyümölcsös, vagy mondjuk egy finom fűszeres.

A teák

Köztudott, hogy már évekkel ezelőtt is teáztak az emberek. Persze akkor még nem úgy, mint mi most, és nem is tudták, hogy az micsoda, de igen is gyűjtögettek bogyókat, szárított növényeket, és fogyasztották valamilyen formában.tea-party-1001654_640

Az igazi teázást, és annak módját talán még ma sem lehet pontosan meghatározni. Van aki arra esküszik, hogy forrázni kell, van aki arra, hogy áztatni…azt gondolom, ki mit szokott meg, úgy készíti.

Anna barátnőm kedvence

Sokat gondolkodtam, hogy mi is lenne a megfelelő ajándék Annának, a legjobb barátnőmnek. Igazából nem is konkrét ajándékot szerettem volna, hiszen mindene megvan neki, hanem valami személyeset, személyre szólót. Nem kell ehhez nagy ajándékot venni, hiszen nem az számít, hogy mennyi pénzt költök el, hanem az, hogy igazán Annás legyen.

Kicsit megkésve fogjuk ünnepelni a szület��snapját, mert tél elején az ausztriai munkavállalás mellett döntött. Meg értem, hiszen itthon nem volt munkája, bezárt a bolt ahol dolgozott, mondjuk amúgy sem kereste magát agyon, de legalább volt munkája. Aztán jött a lehetőség, hogy kimehetne, az egyik hotelbe, ő pedig elvállalta.

Az ajándék

Na de térjünk vissza az ajándékhoz. A megfelelőt kerestem, és szerencsére meg is találtam. Minap olvastam az újságban, hogy nyílott egy teázó pár utcával arrébb tőlünk. Gondoltam elmegyek, megnézem hogy milyen, és hátha lesz valami ötletem. A teázó…mesés, olyan igazi kis csészékkel, meg teás kancsókkal, kannákkal.

Ja, és ami a lényeg, hogy árulnak különböző tea keverékeket. Lehet venni kisebb nagyobb kiszerelésben. Úgy döntöttem, hogy ebből fogok összeválogatni Annának egy szülinapi ajándékot. Ennek biztosan örülni fog majd, ha hazajön.