Barátom két kiváló ajánlása

Életem során mindig a legjobbra vágytam. Törekedtem az iskolában a maximumot kihozni magamból, hibátlan teljesítményt nyújtottam, az általános iskolától kezdve, a gimnáziumon át, egészen az egyetemig, és ez a kimagasló eredmény, meghozta gyümölcsét is, ugyanis büszkeséggel tölt el, hogy számomra az álommunkahelyen dolgozhatok, jó környezetben és nem mellékesen szép fizetéssel. Mivel mindenhol a maximum a cél, ezért az autóválasztást sem bízhattam akárkire, mint egyik jó barátomra, aki nagyon jól értett az autókhoz és az autóvásárláshoz, így nem volt kétség, hogy az ő segítségét kérem most is. Amikor felhívtam, elmeséltem neki pontos kívánságaimat, így a következő találkozás alkalmával már felkészülten jött és két autót hozott ajánlásképpen. Kinyomtatta a karakterisztikákat, valamint képeket róluk. Ahogy megláttam a fekete Mercedes autót, rögtön elnyerte kinézetével szívemet, ezt követően pedig a belső jellemzők is teljesen alátámasztották előző megérzésemet. Egyértelmű volt, hogy ő lesz az igazi, így másnap meg is látogattuk a Mercedest.

Ugyan kellett egy kis idő, hogy átvehessem a járgányt, azonban annál nagyobb izgalommal vettem el a kulcsokat és ültem be a kocsiba. Megígértem barátomnak, hogy amint elkapom az új autót, teszünk vele egy kört, és meghálálom egy vacsorával a fáradozását.

Ez így is történt. Mentünk egy kört vele – nagyon jó volt hajtanai, a motor hangja, mint a lágy muzsika, a szék olyan kényelmes… szinte belesüpped az ember – mindketten nagyon élveztük. Miután kiszórakoztuk magunkat, beültünk kedvenc éttermébe, majd rendeltünk. Amikor kihozták a fogást, rögtön neki is álltunk, azonban megint csak nem tudtam jóízűen lakmározni, mivel óriási fájdalom hasított a fogamba. Természetesen ez nem az első alkalom volt. Barátom észre is vette, hogy nem folytatom vacsorámat, és azt a keserű kifejezést, ami az arcomra ült. Máris megkérdezte, hogy mi a baj, úgyhogy kénytelen voltam elmesélni rövid kis történetemet. Az igazat megvallva, kissé szégyelltem elmondani neki az igazat, ugyanis kissé hanyagnak éreztem magam, hogy előtte nem foglalkoztam e problémával, de az igazat megvallva, kicsit félek is a fogorvosoktól, fúróktól és stb.

Úgyhogy igyekeztem húzni a témát, ameddig lehetett. A másik pedig, hogy nem is igazán tudtam hova menjek. Állami rendelőkben hihetetlen sokat kell várni, magánrendelőt pedig nem is ismertem, szóval egyértelmű volt, hogy random/ismeretlen fogászatba nem megyek.

implantatum

Barátom, mint egy kis angyal, akit nekem küldött az ég, erre is talált megoldást. Elmesélte, hogy nem is olyan rég, talált egy rendelőt Budapest egyik könnyen megközelíthető pontján, lényegében a szívében, ami lényegére 5 percre található a munkahelyünktől, ezen kívül pedig igazodnak a munkaidőnkhöz, így igyekeznek délelőtt és délután is időt biztosítani a pácienseiknek. Ez igazán jól hangzott számomra, így a szolgáltatásokról és minőségről is kérdeztem barátomat, hogy mondjon pár információt arról is. A minőségről biztosított, hogy profi. Ő az egyik fogorvosnál járt ugyan csak, de a többit is szimpatikusnak tartja, mindenki precízen hajtja végre a munkáját, ami lényegében elengedhetetlen ebben a szakmában. A szolgáltatások kínálata széles, modernül felszerelt rendelőjük van, amivel készen állnak a kor fejlettségével lépést tartani. Végül, de nem utolsó sorban az ár-érték arányt is pozitívumnak tartotta kedves barátom, hiszen ilyen minőséget, jó áron is meg lehet kapni. Ezzel már sikerült is meggyőznie, azonban ajánlotta még a fogászat weboldalát, hogy keressem fel és nézzek utána mindennek, ugyanis nagyon jó oldaluk van, pontos és részletes leírásokkal, az ott dolgozó fogorvosok is bemutatkoznak, így kissé jobban megismerjük őket és választhatunk, kihez járunk majd további kezelésekre. Ezen a jól szerkesztett oldalon minden infó megtalálható, de ha netalán még lenne valami kérdés, vagy máris időpontot szeretnénk foglalni, megtehetjük az ott megadott telefonszámon.

Ahogy kedves barátom ajánlotta, beírtam az internetes keresőbe, hogy Budapest fogorvos, és rögtön az első oldalon ki is dobta honlapukat. Egy profin szerkesztett weboldal jelent meg, kedves arcokkal, tökéletes fogsorokkal, és részletes leírásokkal. A kezdőoldalon megválaszoltak olyan kérdéseket, mint hogy hogyan válasszunk magunknak fogorvost, vagy hogy miért is éri meg magánrendelőbe menni. Ezen kívül a szolgáltatásaikról is részletesen olvashatunk, így nem érhet minket nagyobb meglepetés a fogászati asztalon. Olyan fogalmakat is tisztáznak, mint a híd, a korona és az implantátum, amivel a későbbiek során sem árt tisztában lenni.

Az ott dolgozó munkatársak, részletes bemutatkozást írtak, az oldalra, hogy utána tudjunk olvasni és kiválasztani a számunkra legszimpatikusabbat, majd ahhoz menni fogászati kezelésre. Így, hogy biztos kezekben vagyunk és nyugodtabban ülünk be a székbe, már nem is olyan rémálom a fogaink kezelése.

Az árlistájuk is szerepel az oldalon, nem céljuk, hogy bármit is eltitkoljanak, rejtett költségeik sincsenek, mint a későbbi kezelésemnél kiderült.

Nem haboztam tovább, tárcsáztam az oldalon feltüntetett telefonszámot, és vártam, hogy felvegyék. Egy kedves hang emelte fel a kagylót, bemutatkozott és megkérdezte miben lehet segítségemre. Elmondtam problémámat, hogy kinél keresek időpontot, és hogy a sűrű beosztásom miatt mikor felelne meg nekem. Számomra hihetetlen módon, következő hét elejére kaptam egy időpontot, ami kevesebb, mint egy hét. Ilyen beosztás mellett, azt hittem minimum két hetet várhatok, de a telefonos hölgy minden jóakaratával igyekezett találni időt, hogy valahova beszorítson és sikerült is neki. Hálásan megköszöntem neki, és vártam a következő heti időpontomat.

Amikor megjelentem a megadott időben, nagyon kedvesen fogadtak, megkérdezték, hogy könnyen idetaláltam-e, valamint, hogy szükségem van-e valamire, majd beültettek a fogorvosi székbe, tehát lényegében egy percet sem kellett várakoznom senkire.

Ezt követően elmondtam a fogdokinak panaszaimat és tapasztalataimat, hogy mikor szoktam fájdalmat érezni, stb. Elmondta sejtéseit, majd mondta, hogy ezt csakis úgy tudhatjuk meg, ha megvizsgál. Miután megnézte és beigazolódott sejtése, jobban megvizsgálta a fogat, és mondta, hogy az a fog már sajnos olyan állapotban van, hogy nem tudja megmenteni, de ne aggódjak, létezik már különfajta lehetőségek fogpótlásra, ide is helyezhető implantátum, az előző helyére. Azonban leszögezte, hogy ez egy több alkalmas folyamat, és hogy türelemmel kell, hogy legyek, viszont bíznom kell benne, és minden tökéletes lesz. Én megszavaztam neki a bizalmat, így rábíztam magam. Első alkalommal az volt a lényeg, hogy eltávolítsa a romlott fogat, majd csak amikor már kicsit gyógyult, „megpihent” a seb, a második találkozásunknál jöhetett csak az implantátum behelyezése. Ezt az időpontot, még az első találkozásunk alkalmával megbeszéltük, megint csak úgy, hogy nekem megfeleljen, a fogdoki igyekezett rugalmas lenni.

Végül a vártnál kevesebbet fizettem, ugyanis biztos voltam, hogy plusz költségek is fellépnek majd, amit nem említett a fogászom, azonban minden az árlistának és tájékoztatásuknak megfelelően számoltak. Nagyon meg voltam elégedve velük, ritkán találni ilyen korrekt fogorvosi rendelőt. Magas minőség és hozzáértés, ami számomra a legfontosabb, az élet minden terén.

Ezúton is köszönöm drága barátomnak, hogy két kiváló tanácsot is adott, amivel jobbá tette életemet.