Autó vásárlás, és a motorosbolt

Régi álmom vált valóra, amikor megvehettem az autót, amire már vagy tíz éve sóvárogtam Ne hogy azt higgyétek, hogy milliós álmaim voltak, mert nem. A földön járok két lábbal, és attól igen messze vagyok, hogy pár millióm legyen egy autóra, de az én öreg járgányom minden drága autónál kedvesebb nekem.

Azért ha az ember nem új autót vásárol, mindig lutri, hogy jót fog e ki vagy sem. Azoknak akiknek nincs egy jó autóhoz értő ismerősük, vagy mondjuk egy autó szerelőjük, aki el tudja kísérni ��ket vásárolni, akkor sokkal nehezebb dolguk van. Manapság sok a csaló, és sokan akarnak jó pénzért túltenni a rossz autón.

Én a szerencsések közé tartozom, mert a sógorom szerelő, így el tudott velem jönni, hiszen több szem többet lát. Míg én kipróbáltam a kocsit, ő figyelte a szakértői dolgokat, és amit én nem látok a kocsiból menet közben. Füstöt, kerék állást…ilyesmiket.

A megfelelő autó

Volt nekem egy öreg autóm, de szegénynek az utóbbi időben egyre több baja lett, és már igen csak car-171416_640sokat kellett volna rákölteni ahhoz, hogy használható legyen. A legésszerűbb döntés az volt, ha megválok tőle, és egy bontóba adom be, ahol az autóért cserébe kapok egy átvételi elismervényt, hogy leadtam.

Bevallom az utolsó út igen csak nehéz volt. Azért majdnem 5 évig kiszolgált engem, és cserben sem hagyott soha, még télen a nagy hidegekben sem. Egy alkalommal volt, hogy nem indult el, de az is akkumulátor gond volt, nem pedig az autó hibája.

Végül fájó szívvel gurultam a bontóba be, és pakoltam ki a személyes holmikat, amik még bent maradtak egy szatyorba. Elköszöntem tőle, mint egy gyerek a játékától, meg simogattam, megköszöntem, hogy használhattam, és jó autó volt.

A bontóból kifelé jövet csendben ültem a sógorom kocsijában, és csak értelmetlenül néztem ki a kocsi ablakon. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz majd. Hamar hazaértünk, és mivel nem is volt kedvem sokat beszélgetni, így megköszöntem a fuvart, kezet fogtunk, és beballagtam.

Az újabb autó

Napok teltek el, mire rájöttem, hogy nem gyászolhatom a régi kocsit, és új autóra van szükségem. Az interneten találtam véletlenül egy olyan autót, amire már régen vágytam, és gondoltam felhívom, beszélek a tulajjal, aztán meglátjuk, hogy mit mond a kocsiról. Kerek perec elmondta a hibáit, és hogy mit kell megcsinálni, viszont összeségében vigyázott rá, így jó vételnek találtam.

Megbeszéltük, hogy hétvégén hol találkozunk Budapesten, hogy meg tudjam nézni személyesen is a gépet. Az egyik motorosbolt melletti parkolóban beszéltük meg, az elég jó helyen volt, és könnyen odataláltam.

Hazafelé már két autóval jöttünk, és boldog voltam, hogy végre megint van autóm, és olyan, ami amúgy is nagy álmom volt már régen.